Wake Up!

[youtube_sc url=http://youtu.be/CSvFpBOe8eY]

De telefoon op het nachtkastje begint een liedje te spelen. De wekker applicatie is opgestart en doet zijn best niet meteen iedereen te storen door eerst zachtjes te beginnen. Het liedje zelf is daar ook op uitgekozen, rustig, doch indringend. Een hand beweegt nog redelijk ongecontroleerd richting het apparaat. Zijn vingers weten zich om de telefoon heen te grijpen. Met een half slapend oog wordt bepaald welke knop ingedrukt moet worden om nog tien minuten verder te kunnen snoozen. De muziek stopt. De hand verdwijnt weer onder de dekens. De bobbels in de dekens die aanwezigheid van de man verraden bewegen langzaam richting het andere hoopje bobbels.

Mijn kop voelt aan als een grote prop watten, mijn oogleden zitten aan elkaar vastgeplakt met slaap. Ik heb nog tien minuten tot de wekker weer gaat. Ik draai me onder de dekens om en kruip zachtjes tegen mijn vrouw om nog even half wakker te knuffelen. Langzaam beginnen mijn gedachten op gang te komen, een voor een, als een stroom van woon-werkverkeer dat langzaam uitgroeit tot het in de spits vast komt te staan in de file. Mijn oogleden voelen steeds minder zwaar, ik kijk nu naar het plafond, bedenk wat ik zo zal ontbijten.

Join the Conversation

1 Comment

  1. aha, ja, herkenbaar, edoch ervaar ik zoiets altijd anders. Ik ben alleen, en als ik nog even heb geniet ik nog even extra lekker, en snooze mezelf in slaap, genietend wachtend op de wekker. En dan er uit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *