Control

[img=images/control_2007.jpg popup=false float=right]Mooie beelden vullen het scherm. Zwart wit. Contrastrijk. Herkenbaar. Onmiskenbaar Anton Corbijn. Knap hoe hij ook in film zijn stijl zo weet door te drukken. De hele film weet hij dit te behouden. De muziek knalt de zaal in. Nergens het gevoel gehad niet naar een live optreden te kijken. Toch valt de film tegen. Het verhaal zou boeiend genoeg moeten zijn. Maar het raakt me weinig. Er valt veel te herkennen aan emoties, dat wel, maar het raakt me niet. Het blijft bij een vage herkenning, nergens komen we echt in het karakter, hoezeer de acteurs hun best doen. Meer dan een opsomming van de feiten is het niet. Jammer. Er is een climax, aan het eind. De opbouw is te vlak. Anders dan de beelden is het verhaal zo contrastloos als wat. Jammer maar niet getreurd. Het is de eerste keer. Volgende keer beter?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *