Zwarte gaten

Het duurt te lang. Er moet iets mis zijn. Maar ik kan niet langer wachten. Ik bel. Ze kijkt even een en ander na. “Morgen is hij er weer en neemt contact met u op” zegt ze. Maar morgen is te laat. Vandaag is eigenlijk al te laat. Begin van de week is niet woensdag of donderdag. Ik moet verder. Weten waar ik aan toe ben. Ik bel. Ander nummer. Ander kantoor. “Hij zit op het moment in bespreking. Maar ik kan even kijken.”. Het dossier is weer onverrichter zaken terug gestuurd. Ik kan nog hopen op een akkoord, maar het ziet er niet al te best uit. Alles valt als een kaartenhuis ineen. Er lopen nog andere aanvragen, maar die laten nog langer op zich wachten. Zwarte gaten bevinden zich niet alleen aan de rand van het universum. Een groot zwart gat is precies waar ik mij nu even bevind. Het grote voordeel van zwarte gaten is dat ze licht aantrekken en absorberen, dus dat lichtpuntje komt nog wel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *