het middag uur

We vervelen ons massaal. Dat moet wel. We zijn continu bezig om deze verveling te verdoezelen met de meest onzinnige dingen. We bloggen ons suf. We kijken naar 300 zenders op onze ieder jaar groter wordende televisie. We gaan minstens twee keer per jaar op de wintersport. Volgen de laatste mode om niet verveeld te raken met de oude. We vervelen ons al jaren. Eeuwen. We zijn bang. Bang voor de verveling die zo allom aanwezig is in ons leven. Zo bang dat we er ons uiterste best voor doen om de verveling collectief te negeren, te verbannen. Vanwaar deze angst? Is deze terecht? Waar zijn we bang voor? Waar bestaat verveling uit? Niets? Waarom zijn we bang om niets te doen? Ons over te geven aan de leegte? Het zijn juist zij die zich aan die leegte overgeven die spreken over verlichting. Meditatie. Leegte. Open staan voor de verveling is open staan voor alles. Open staan voor inzichten. Open staan voor een wisseling van perspectief. Als je de verveling voelt opkomen, ga dan niet naarstig op zoek naar ‘invulling’, raak niet in paniek, geef je over aan de verveling en de invulling volgt vanzelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *