De lieve vrede

“Jij mag alles verder doen vanavond, ik heb de hele dag hard gewerkt en ik doe niets meer!” “Jij mag alles verder doen vanavond, ik ben de hele dag met de kinderen en het huishouden bezig geweest en ik doe niets meer!” “Jij mag alles verder doen vanavond, ik heb de hele dag hard gewerkt en de kinderen opgehaald bij de oppas ik doe niets meer!” “Morgen mag jij uitslapen!” En ik? ik zit zeker de hele dag gewoon met twee vingers in mijn neus achter mijn pc? Breng eerst ‘s ochtends het ene kind naar de oppas de andere naar school. Op mijn ‘vrije’ dag wordt er evengoed gepoetst en gewerkt met de kids om me heen. Dan nog al het werk dat ik in de avond uren erbij doe om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Die “morgen mag jij” heb ik nog steeds te goed. Maar de lieve vrede is mij meer waard, brengt mij meer rust. Het eind is al in zicht. Een maand. Plus volgens haar nog een paar ‘weken’. Volgens mij kan dat vlotter. Desnoods steek ik er een hoop avonden flink wat werk in. Dat heb ik er voor over. Voor de rust en de lieve vrede.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *