5 minuten

Bangmakerij, dat is het, van de weinige mensen die het toch al zouden doen hadden de centrales heus niets te vrezen. Toch waren ze bang als Nederland massaal de lichten zou doven. Nu zijn in de meeste huishoudens de lampen niet de grootste stroom verbruikers, vergeleken met een apparaat als een koelkast die gewoon aan bleef. Nog banger zijn we voor de fusie van de twee grootste energie leveranciers. Bang dat we minder keuze zouden krijgen. Keuze voor wat? De stroom veranderd echt niet. Alleen wie hem factureerd. Daar ben ik juist bang voor. En keuze genoeg nog, zelfs Essent heeft zijn eigen prijsvechter dochteronderneming. Dus Essent levert onder een andere naam goedkopere stroom, die ze van zichzelf inkopen of wat? Daar zouden ze bang voor moeten zijn. Juist een grotere speler op de Europese markt maakt minder bang voor wanneer de overige europese energie bedrijven als een gek hier alle nederlandse stroom bedrijfjes gaan opkopen. Daar moeten ze bang voor zijn. Mijn idee is dat de Nuts voorzieningen gewoon weer door de staat geregeld moeten worden. Mijn idee is dat we mensen niet bang moeten gaan maken. Of juist wel. Mensen bang maken dat als ze bang worden gemaakt ze de gekste dingen kunnen doen en de meest bizarre idee

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *