De wereld vergaat

Zijn we nu eindelijk zover? Is de mensheid verworden tot de dinosauriers van vlak voor het uitsterven? Links en rechts vliegen de waarschuwingen, critische tegenargumenten. Er wordt overdreven, onderschat. Niemand weet waar we staan, iedereen beweert van wel. Een aantal feiten zijn er wel. Er zijn teveel mensen. Er komen er steeds meer. De (westerse)maatschappij drijft op economische belangen. Vannacht om 3 uur was het licht van de lantaarnpalen aan terwijl dat licht tien jaar geleden om elf uur uit ging. Ook het schuurlicht van de achterburen brand continu de hele nacht. We consumeren steeds meer. We consumeren teveel. In het groot en in het klein. Waarom moet dat licht om drie uur ‘s nachts aan zijn? Waarom rijden er steeds meer auto’s op de wegen? Er gaat deze week een brief naar de gemeente, met de vraag of het licht uit mag. De buren krijgen een brief met uitleg over lichtvervuiling. Al Gore een mail waarom die DVD mij 20 euro moet kosten terwijl downloaden wellicht minder vervuilt? Ik heb het al eens eerder geschreven, we zijn tever gegaan. Net als vroeger onze kamer te lang niet opgeruimd en zien er tegenop om de puinhopen op te ruimen, maar het is te doen. Wat doet u?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *