More biru!!!

Het grootste voordeel van geen auto hebben en dus overal met het ov naar toe gaan is dat je niet hoeft op te letten of je niet teveel of eigenlijk niets kan drinken omdat je nog moet rijden. Nadeel is wel weer dat als je eens een avondje op stap wilt je afhankelijk bent van de laatste bus die meestal al te vroeg gaat, of (misschien niet echt een nadeel) tot vijf uur in de ochtend doorstapt en de eerste bus weer naar huis neemt. Nu drink ik gemiddeld in de week twee tot vier alcoholische versnaperingen, waarvan 99,9% in de vorm van bier. de overige 0,1% bestaat uit champagne en sake. Hoewel wij als nederlanders met bier meestal pilsner bedoelen, zo ook ik. Bij mijn lijst van ex werkgevers was het bij de meeste gebruikelijk om op de vrijdag middag na vijven het werk neer te leggen of in ieder geval af te ronden en daar een pilsje bij te pakken. Een van de werkgevers had hiervoor zelfs een speciale ruimte met tap, dartboard, voetbaltafel en flipperkasten. Nu ligt er bij mijn huidige werkgever ook bier in de koelkast, toch werd mijn voorstel om vrijdagmiddag vijf uur deze koud te maken met angst voor de baas ontvangen. Het was nochtans lekker bier, Gulpener, een van de betere bieren als u het mij vraagt. Maar u vraagt het mij niet, ik u wel, wat drinkt u?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *