Beeldinstellingen

Mijn zelfbeeld is afgelopen vrijdag redelijk omver geschopt. Afgelopen vrijdag was ik aanwezig op een bedrijfsbarbecue, met borrel en muziek. Voor mij een mooi moment om mijn collega’s eens een handje te geven en me voor te stellen, het zijn er nogal wat, meer dan tweehonderd, nu waren ze niet allemaal aanwezig. Van onze afdeling waren er maar drie van de twaalf man aanwezig, waarvan er uiteindelijk nog maar twee tot aan het eind bleven. Nu zijn de meeste ICT’ers wat minder aanwezig op sociale bedrijfsuitingen. Ikzelf heb me in het dagelijks reilen en zeilen van het bedrijf ook nog niet heel veel laten zien. Zit vooral achter mijn laptop code te kloppen. Toch wist iedereen die ik aansprak wie ik was. Niet alleen dat, schijnbaar is mijn hele profiel grondig doorzocht op diverse internet-kanalen. “Jij bent Daan, van ICT en de zwaarden!”, “De striptekenaar”… Zelfs verstopt achter mijn laptop ben ik opgevallen.

Dat ik mij fysiek verstop helpt ook weinig voor alles wat ik hier op het internet zet. Dat krijg je als je al redelijk vroeg het internet hebt omarmt, ik zeg tegen mijn dochters vaak gekscherend: “Pappa heeft het internet gemaakt!”. Grootspraak, heb veel gedaan, veel ontsloten, dus ik heb mijn steentje bijgedragen en dus mijn sporen achter gelaten.

Ik ben dus een stuk minder onopvallend dan ik mezelf had bedacht. Welke openbaring over uw eigen persoon heeft uw zelfbeeld doen wankelen?

Join the Conversation

3 Comments

    1. Ik overdrijf graag en druk me sterker uit dan ik het zelf ervaar 🙂
      Altijd leuk inderdaad om erachter te komen dat er toch stiekem meer mensen meelezen dan je denkt.

  1. Ik heb niet echt een zelfbeeld, geen idee hoe ik overkom.
    Ik denk er wel over na natuurlijk, maar heb er wel gedachten over, maar nog geen woorden aan gespendeerd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *