Brussel

mpis

Ver hoef ik niet te gaan als ik bedenk welke Europese stad ik aan wil doen. Brussel. Gewapend met mijn schetsboek, potloden en stiften ga ik op pad. Wat ik wil leren is tekenen, tekenen als mijn grote voorbeelden van welke het gros in Brussel op school heeft gezeten. Dus waar vooral de Brusselse sfeer en architectuur in doorsijpelt. Voor deze #IBZD zat ik te twijfelen tussen Brussel en Antwerpen, misschien zelfs Brugge of Gent, maar dat het een stad bij onze zuiderburen zou worden mag duidelijk zijn. Enige nadeel van Brussel is het tweetalige maar vooral de stugheid waarmee frans wordt gesproken, een taal die ik zelf niet echt meester ben. Een tweede punt waar ik nog veel te leren heb.
Een bezoek aan het stripmuseum mag niet ontbreken, een Brusselse wafel, even langs Manneke Pis om we iedere keer weer te verbazen hoe klein dat mannetje daar op zijn sokkeltje is. Een bezoek aan een van de vele terrasjes en kroegjes, genieten van de Belgische bieren. Ik ken de stad al een beetje, de bekende plekken, maar ook op de minder bekende plekken ben ik geweest, door de stad heen zijn diverse stripmuren te vinden, een aardige wandelroute en af en toe goed zoeken waar de schildering te vinden is. Een aantal jaar terug heb ik deze route al eens met mijn vader deels gelopen, iets wat ik graag nog eens over zou doen, sowieso weer eens op pad met mijn vader, eender welke stad.

Ik wil leren, maar of het nu in Brussel is of hier thuis in Utrecht, leren doe je door te doen, ik teken iedere dag en probeer van alles, zeg tegen tekenopdrachten zelden nee, omdat ik weet dat ik niets leer als ik niets probeer.

 

Laatste opdracht in het kader van Ik Blog de Zomer Door #IBZD een initiatief van Karin

Join the Conversation

3 Comments

  1. Manneke Pis, volgens mij de meest tegenvallende toeristenattractie van Europa, omdat het zo’n klein rotbeeldje is. Maar ongetwijfeld mooi tekenmateriaal. De stripmuren ben ik nooit tegengekomen in de stad, jammer!

  2. Is die echt zo klein? Ik had me er al helemaal een beeld van gevormd. Hmm, leuke woordspeling trouwens. Ik mis wel iets op je tekening. Manneke Pis pist niet… 😉
    Verder ben ik nog steeds heel erg jaloers op je talent!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *