Inspiratie

2013-03-22-inspiratie

Op de meest rare momenten schieten er ideeën door mijn kop, grappige oneliners, flauwe woordspelingen, fragmenten van mooie zinnen of diepe gedachten die ik graag verwerk in een boek of blog, beelden die ik wil tekenen, complete concepten voor applicaties, spelletjes, bedenk in mijn hoofd muziek, simpele loopjes of complete symfonieën. Te vaak gaan deze flarden verloren, zit ik achter het stuur, ben ik te druk bezig met het halen van de trein, heb ik niets om ook maar enigszins iets te noteren, is mijn telefoon leeg of slaap ik gewoon nog en droom ik het allemaal. Tegen de tijd dat ik er tijd voor vrij maak is het idee al vaak vervlogen. Weg, geen enkel aanknopingspunt meer terug te halen enkel dan dat ik een geniale ingeving had, hooguit nog een referentie aan het medium, als in, ik had een fantastische melodie in mijn hoofd, een prachtige opzet voor een blog, een fictieve anekdote.

Gelukkig heb ik die momenten, waarop er ideeën door mijn kop schieten. Soms raak ik ze kwijt, maar er komen er altijd weer bij en af en toe blijven ze hangen, of heb ik direct de tijd om het te vangen.

Vaak genoeg heb ik totaal geen idee, doe ik maar wat, schrijf omdat ik er behoefte aan heb, teken in mijn schetsboek om de tijd in de trein te doden.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *