Ik heb geen probleem

Nee, echt niet. Ik heb geen probleem. Ik zie er wel een, maar het is niet de mijne. Anders dan dat Thomas Gordon vanuit zijn raam naar de problemen kijkt, deze opdeelt in zaken die me raken en zaken die buiten mij staan, komt dit probleem vanuit het raam naar buiten. Het raam gaat open en het probleem wordt me toegeworpen. Toebedeeld, opgedrongen. Maar ik heb geen probleem, ik wil geen probleem, blijf beleefd, neem het aan en leg het naast me neer. Het is niet zo’n groot probleem. Misschien voor later, als ik behoefte heb aan problemen, maar het zal, net als een hoop zaken blijven liggen. Blijven liggen tot ik de tijd neem om alle troep eens op te ruimen. Waarbij alle bewaarde problemen waarschijnlijk ongebruikt mee naar de stort gaan. Daarom is het ook geen goed idee om problemen te verzamelen en zeker niet op te zoeken, het is gewoon verspilling. Het is verstandiger er duurzamer mee om te gaan, problemen kom je vanzelf wel tegen. Laat ze dan even liggen, niet gelijk oppakken. Bekijk het voorval eerst eens goed, ga terug naar binnen en bekijk het eens vanuit je raam. Deel je raam op in een aantal delen. In vier delen, liefst met van die rode tape, dan kan je er tegen de kerst wat nepsneeuw tegenaan spuiten, twee vliegen in

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *