Altijd en Waarom

Waarom, als je de trein net mist, heeft de volgende altijd weer vertraging zodat je nog eens extra lang kan wachten? Waarom breekt de ketting van je fiets altijd ergens midden in de polder? Waarom is de printer altijd leeg net voordat de laatste bladzijde geprint moet worden? Waarom heeft de hond altijd de vuilnisbak door de keuken verspreid als je haast hebt? Waarom gaan waarom en altijd zo vaak samen? Omdat we graag overdrijven om onze verbazing kracht bij te zetten, altijd is natuurlijk altijd schielijk overdreven gesteld, het gebeurt ook vaak genoeg op een andere manier, die ons minder tegenstaat, die ons ongemerkt voorbij gaat, de keer dat het ons wel opvalt, ons kwelt, ons irriteert, dat is de keer die bij blijft, de ene keer die ‘altijd’ bij ons opkomt als we er aan denken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *