Da’s heel geen vogel

Wat voor dier ik zou willen zijn? En dat ik er best even over mocht nadenken omdat het niet zo’n gebruikelijke vraag was, hij noemde tijger als bekend voorbeeld. Niet zo gebruikelijk, maar toch al wel regelmatig aan mij gesteld, in een iets minder serieuze context, dat wel. Het antwoord was dus snel gegeven. Een roofvogel. Dus. Waarom een roofvogel? Die vraag was mij nog niet gesteld. Maar het antwoord kwam snel genoeg. Een roofvogel heeft overzicht. Wikt en weegt. Kiest doelbewust. Stort zich naar beneden op zijn prooi. Een roofvogel vliegt. Heeft vrijheid. Gelijk kwam de volgende vraag. En ben je al een roofvogel? ik ben op weg. Ik vlieg. Wik en weeg. Kies. Maar mis mijn prooi nog iets te vaak. Wat voor dier zou u willen zijn? Waarom dat dier?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *