28 Days Later

[url=http://www.28dayslaterthemovie.co.uk new=true][img=images/whitecentre.jpg popup=false float=right][/url]Een kleine inhaal slag in de lijst van over de duizend films die ik nog wil zien, van de week gekeken [url=http://www.28dayslaterthemovie.co.uk new=true]’28 Days Later'[/url]. Een film uit 2002, toevalliger wijs het jaar van de huwlijksvoltrekking, ‘Five Years Later’ dus. Een ‘lowbudget’ horror film. Zoals die te weinig gemaakt worden. Deze film moet het niet hebben van de gruwelijk in beeld gebrachte slachtingen, spetterend bloed, rondslingerende ledenmaten, overweldigende computer graphics. Het exceleert in de opbouw van de spanning, vooral tussen de hoofdrolspelers die de film tot het eind blijft boeien. Wat de film helemaal af maakt is de muziek die nooit overheerst maar wel een overweldigende indruk achterlaat samen met de beelden. Beelden die het soms idee geven van amateur opnames zonder onprofessioneel over te komen. Alles past perfect. Benieuwd ben ik naar de opvolger, maar verwacht er niet veel van.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *