Vakantie

Regendruppels vallen. Plop. Plop. Van de boom naar de grond. Plop. Op de grond staat een tent. Plop. Mijn tent. Plop. Langzaam ontwaak ik. Open mijn ogen. Zie dat de zon begint op te komen. Ik draai me om en sluit mijn ogen weer. Snuif, de frisse ochtend lucht vult mijn longen. Vult mijn hoofd met een aangenaam gevoel van totale ontspanning. Mijn tent. Klein. Knus. Een luchtbed met slaapzak, een rugtas met kleding, gaspitje, pannetje, bordje, bekertje, bestek, een boek en mijn gitaar. Dat is alles. Alles waar ik me vandaag druk over hoef te maken. Ik rol me nog compacter in op in mijn slaapzak. Warm. Buiten is het nog kil. Kil van alle regen die die nacht de tent heeft geteistert. Ik wacht op de zon. De zon zal alle regen doen verdampen. De ochtenddauw zal verdwijnen. Ik wacht op de zon en geniet van de gedachte aan alles wat ik vandaag allemaal niet hoef te doen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *