Wees verbaasd, nieuwsgierig

Iedereen is anders. Iedereen denkt anders. Doet anders. Sommige mensen lijken op elkaar. Hun gedachten liggen dicht bij elkaar. Hun doen lijkt op elkaars doen. Zij begrijpen elkaar. Andere mensen verschillen als dag en nacht. Zijn dus anders. Begrijpen elkaar moeilijk. Zouden elkaar beter begrijpen als ze inzien dat ze anders zijn. Inzien hoe ze anders zijn. Zich proberen in te leven in de ander. Begrip te tonen voor het anders zijn van de ander, anders was de de ander niet de ander geweest maar de een. Nieuwsgierig te zijn naar de ander, zich verbazen over de ander. Verbazen in plaats van te irriteren. Nieuwsgierig te zijn naar het waarom van het anders zijn. Een ander niet verwijten om het anders zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *