Gitaar

Misschien dat het nieuw voor u is, nooit is opgevallen, of weer vergeten. Ik speel al een paar decennia lang gitaar. Voornamelijk klassiek. Jarenlang heb ik op de woensdag middag gitaarles gehad. Als klein jongentje met een te grote gitaar op de rug, met de fiets naar de muziekschool. “Zeg gitaar waar ga je met dat jongentje naar toe” riep Youp me nog na, heb zijn grappen daarna nooit echt kunnen waarderen. Mijn gitaarleraar, een oude indonesische man, vriendelijk, geduldig, met een oorlogs verleden die in hele zeldzame kleine opmerkingen naar boven kwamen. Het meisje dat na mij les had en met mij het grootste gevoel van verlegenheid deelde in blozende blikken. Het is dan op zich vreemd dat ik pas sinds vandaag in het bezit ben van een cd(of eerder een cd collectie van drie) met klassieke gitaar muziek. Helaas zijn het Concerto’s, wat ongeveer inhoud dat het gitaarspel compleet overstemd wordt door de piano en de rest van het orkest. Mocht u wat willen horen van de (niet klassieke) muziek die ik speel dan staat hier links een foto’tje van mij met gitaar, let wel op, ik kan niet zingen, ben geen virtuoos dus u bent gewaarschuwd!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *