Waarde

Waardering komt voort uit de moeite die ergens voor gedaan wordt. Hoe minder moeite iets kost, hoe minder de waardering. De meeste moeite die we doen doen we voor geld. Geld waar we weer spullen voor kopen. De moeite die we voor de spullen doen is nihil. We pakken onze portomonee en hup, we hebben weer wat. De waardering voor die spullen, is daardoor ook nihil. We verbruiken daardoor steeds meer, gooien makkelijker iets weg, we onderwaarderen de goederen. We willen zo min mogelijk geld uitgeven, omdat we juist dat geld zo waarderen, omdat we juist zoveel moeite hebben gedaan voor dat geld. Nog erger wordt het als het geld ook als vanzelf lijkt te komen. De waardering voor het geld vervalt, dus blijft er niets meer over. We varen wel, geld is steeds meer vanzelfsprekend, anders lenen we het toch? We zoeken inspanningen in steeds futielere zaken. Zo waarderen we steeds meer onzinnigere dingen in het leven. Zo waarderen we het leven steeds minder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *