Jezelf blijven uitdagen

DSC_0022

Een creatief brein zoekt graag uitdagingen, bedenkt oplossingen, het liefst buiten het gangbare. Nu beperk ik me als tekenaar vaak tot het papier en het tekenen, omdat daar voor mij al genoeg uitdaging in zit. Omdat het tekenen al werk genoeg is.

Gister zat ik in plaats van met pen en papier opeens met blokjes en radertjes een mechaniekje te maken en alles nog steeds in het kader van een tekenopdracht. Een speedcartoon is dynamischer dan een statische tekening, je gebuikt filmopnames. En met film kan je meer opnemen dan enkel wat je tekent. Dus mijn brein dacht aan net even verder dan een statische tekening, een verrassing tussen het tekenen door, om even de aandacht erbij te houden, om net even dat stapje extra te zetten om je te onderscheiden.  En gewoon omdat mijn brein dacht dat het wel leuk zou zijn.

Mijn compagnon, even creatief in denken en even oplossingsgericht had dezelfde gedachte, dus niets weerhield ons ervan om ons in het onbekende te storten. Niets weerhield ons, ons creatieve brein schreeuwde van de kantlijn: “GA DOOR!!!!” Zo halen we ons weer onmogelijk veel werk en problemen op de hals. In een proces dat we eindelijk gestroomlijnd hadden. Het houdt ons scherp en van de straat. Bezorgt ons slapeloze nachten. Maar we komen ergens.

Het resultaat laat nog even op zich wachten maar hopelijk is het de moeite waard en zetten we weer een leuke animatie neer waar weer een hele tevreden klant mee aan de slag kan.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *